Как да обзаведем детската стая с перспектива?

Как да обзаведем детската стая с перспектива?
8 януари, 2019 мебио
Журнал

И ето ни тук. Задаваме си точно този въпрос и моментално ни изникват поне няколко интересни идеи. Като грижовни родители, съвсем естествено се стремим да осигурим най-доброто качество за нашето дете. Преди да пристъпим към действие и бутонът “Купи“ обаче, е чудесна идея да проучим нещата.
Най-хитро е да почерпим вдъхновение, както от съветите на експертите, така и от хората с чисто практически опит. Или казано с други думи : светилата и патилата в обзавеждането на детски стаи. Днешната тема е изцяло вдъхновена от дискусиите на млади родители, а експертни предложения, можете да проучите тук. Ето ги и идеите :

1. Добавете цветни акценти


Когато избираме мебелите в дългосрочен план, можем да използваме текстила, аксесоарите и играчките като цветен акцент за стаята. С напредването на възрастта и неизбежните промени във вкуса на детето, лесно можем да подменим тези елементи и детайли. Така си осигуряваме обширно поле за действие и подобрения в цялостния облик на помещението. Това ще бъде валидно, винаги когато се нуждаем от подобна промяна. Използвайки тази тактика, по-крупните инвестиции, няма да ни се налагат прекалено често.

2. За игра или за сън?

Един от най-ценните съвети за все още неопитни млади двойки е : Изяснете си концепцията на стаята. Тя би могла да бъде основно предназначена за игра. В такъв случай е добре атмосферата да бъде ярка, светла и зареждаща. Нека е отделено и повече свободно пространство за различни дейности. В случай, че ще се използва предимно за сън, естествено по-подходящи стават топлите тонове, нежните цветове и меките и приятни повърхности. За родната ни действителност, в много от случаите се налага и двете концепции да се съчетаят в едно пространство.

3. Израстващата стая

Малко по малко с напредване на времето, идва ред на бебешката стая да бъде повишена в детска. С още по-далечен поглед в бъдещето, детската стая ще се превърне в тийнейджърска. Този процес съвсем естествено ни носи вътрешното усещане и очакване за предстоящи, неизбежно големи разходи. Добрите новини от майките са, че в действителност с времето и опита, наистина научаваш и осъзнаваш напълно, кое е най-удобно, практично и любимо на детето ти. Така имате пълната сила да оптимизирате бюджета без да се лишавате от постигането на страхотни резултати.

4. Без тревоги, случва се!

В общият случай обзавеждаме и вземаме основните важни решения преди самата поява на малкото човече. Някои бъдещи родители дори не желаят да знаят пола предварително. По този начин, за жалост, понякога губим своя ориентир. Тук опитните родители бързат да предупредят, че е напълно възможно дълготрайните решения, които сме взели на практика да се окажат неподходящи в последствие. Нека бъдем подготвени, че и това може да се случи, за да си спестим неприятни емоции.

5. Ами стените?

Нека сега си представим, че за период от време си отглеждате неуморен, бъдещ художник. Как ще се справяте с творчеството запечатано по стените? Бяхте ли се запитали вече – тапети или латексова боя да изберете? Тук няма категоричен отговор и се водят доста дебати по тази тема. Ползата на латекса е, че може да се мие, но боядисаните стени се приемат за по-студени. За тапетите се твърди, че създават повече уют, но пък със сигурност ще се наложи смяна, ако се използват като платно за модерно изкуство. Оставяме решението във Ваши ръце.

6. Освен розово и синьо

Много често, предложенията за момичешки стаи са в розово, а момчешките детски стаи са в синьо. Това е една доста наложена във времето концепция. Според нас, пространствата обзаведени в по-индивидуален стил, не излизат от мода и винаги са за предпочитане. Бъдете смели и заимствайте безстрашно някои от страхотните и интересни идеи за мебели онлайн, те нали са за това?

7. Развитие на личността

Популярни изследвания сочат, че цветовете, формите и материите оказват въздействие върху формирането на личността на детето. Те създават предпоставка за развитие и носят различни емоции. Могат да бъдат основополагащи за гледната му точка и начина, по който възприема света. Винаги възлагаме големи надежди за напредъка на своите деца, за това предлагаме да проучите по-детайлно темата. Така по-лесно ще успеете да създадете подходящото пространство, в което ще се развива уникалната личност на вашата рожба.
В заключение бихме желали да подчертаем, че наистина не съществуват универсални формули за обзавеждане, които да съвпаднат с всеки вкус.
Шансът да вземете най-правилните за Вас решения още сега, се повишава многократно, когато разполагате с богат избор и изчерпателна информация.
Разгледайте останалата част от платформата ни за да ги откриете.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*